Opbaren
Er zijn verschillende manieren om de overledene op te baren. Allereerst komt collega Kim langs om de verzorging te doen. Dit kunnen wij ook samendoen. Dat kan heel fijn en mooi zijn voor de nabestaanden. Daarna besluiten we wat de beste plek is voor de opbaring. Dat kan thuis zijn, maar ook in een 24-uurskamer. De overledene kan ook uit logeren bij een crematorium. De opbaring hoeft niet meteen in een kist. Het opbaren mag ook in bed, of op een opbaarplank met een mooie wade.
Verzorging / Kim de ringh de vries uitvaart service
Het is pijnlijk wanneer de dood verwacht of onverwacht in ons leven verschijnt en rouw op ons dak valt. Het is mijn liefdevolle taak om de laatste verzorging met respect en waardigheid uit te voeren. Mijn doel is de overledenen te laten stralen in de schoonheid van rust. Dit doe ik door het unieke karakter van de overledenen te behouden.In alle rust oefen ik mijn vak uit, wat veel troost biedt aan de nabestaanden. Met het geven van een zorgvuldige en mooie laatste verzorging maken we een eerste en belangrijke stap in het rouwproces. Door dit met de familie te doen, maken we er samen een bijzondere, waardevolle en dierbare herinnering van.
Cocon Amsterdam / Wades
In het atelier van Christel in Amsterdam ontwerpt en vervaardig ze jouw wade of die van een dierbare, op bestelling helemaal naar wens. Ook is er een uitgebreide collectie in zachte tinten en verschillende natuurlijke materialen direct uit voorraad leverbaar. Alle doeken worden vervaardigd van hoogwaardige materialen in ecologisch verantwoorde stoffen. Bij de wade voegt ze een geursteentje met een door jou gekozen geur, zodat je de wade eventueel nog een tijdje in de kast kunt bewaren.
Opbaren / Thuis of 24uurs kamer
Er zijn verschillende opties om je dierbare op te baren. Zo kan het thuis opbaren een hele fijne optie zijn, je kan iemand in bed leggen of op een mooie opbaarplank met een koeling. De koeling kanik zelf mee nemen.
Als je dat niet zo prettig vind, zijn er diverse plekken te kiezen. Een daarvan is een 24 uurs kamer, deze kamers zijn privé, en gezellig ingericht. Met een eigen sleutel heb je dan 24/7 toegang zodat je bij je dierbare kunt zijn wanneer je maar wilt. Met spulletjes van thuis kan je ook een persoonlijke sfeer creëren.
Ook kan iemand uit "logeren" bij een crematorium, die blijft daar dan overnachten tot de dienst.
Er is dan ook altijd een optie om daar langs te gaan. We bespreken de optie die voor jouw het beste is.
Simone Gablan / Postmortale fotografie
Simone Gablan, is gespecialiseerd in portretten maken. Toen haar vader overleed heeft zij het opbaren/ verzorging proces helemaal gefotografeerd. Dit bracht haar en haar familie zo'n prachtig, intiem en waardevol verslag. Dat zij heeft besloten dat ook aan anderen mee te willen geven. Zoals ze zelf zegt" het vastleggen van het laatste moment van je dierbare dat helpt bij het loslaten"
Valentine Kempynck / Wade
Deze lijkwade is een laatste omhelzing. De wade bestaat uit verschillende onderdelen met daarop geborduurde armen en handen. Je kan elke dag 1 onderdeel dicht vouwen, zo wordt tijdens de dagen van de opbaring en de wake de overledene volledig omhelst.Je kiezen om in een wade begraven of gecremeerd te worden. Dit gebruik bestaat eigenlijk al heel lang.Het lichaam wordt hierbij niet in een kist maar gehuld in stof teruggegeven aan de natuur. Iedereen sterft. Toch stoppen we de dood vaak weg.Een lijkwade is een natuurlijke manier om afscheid te nemen van iemand zonder te verbergen. Je dekt voor een laatste keer je geliefde toe. Die voelt dichtbij. Dit geeft ruimte voor intimiteit en geborgenheid. Het verkleint de afstand tussen toen en nu, tussen hier en daar.